Viatge de 2n d'ESO a Castres

Bon dia. Som unes alumnes de 2n d’ESO i us explicarem el nostre viatge a Castres.
Vam sortir dimecres 26 d’abril a les 7:30 del matí. El viatge va tenir una durada de quatre hores amb una aturada a la Jonquera. El nostre primer destí va ser Carcassonne i vam tenir un temps per visitar aquesta ciutat emmurallada. Després, vam continuar el nostre viatge fins arribar a Castres, on passaríem la nostra estada. El primer que vam fer va ser, per grups, visitar la ‘’Maison Mère’’ (Casa Mare) de les germanes blaves, on ens van ensenyar parts de la casa, com per exemple el museu de les relíquies d’Émilie i l’espai on s’ubiquen els objectes representatius de les comunitats d‘arreu del món que pertanyen a l’orde de les germanes blaves. També ens van ensenyar l’habitació original d’Emilie de Villeneuve, on va morir, que recull objectes personals de la fundadora, com per exemple la seva túnica i les ulleres.
A la tarda, vam visitar la capella de la Casa Mare que Emilie personalment va demanar construir. Després, vam sopar, ens van deixar una estona lliure i ens en vam anar a dormir.
L’endemà,  vam visitar la “Cité de l’espace” a Toulouse, on ens van fer una explicació sobre l’espai i totes les maquinàries de les exposicions, com coets espacials, el funcionament de la gravetat, etc. La part més interessant de la visita va ser el planetari interactiu, ja que ens van explicar la nostra galàxia a través d’un joc interactiu: en una pantalla 3D ens mostraven preguntes que responíem pitjant els botons del seient.
A la tarda, vam anar a visitar els jardins del castell d’Hauterive, on Emilie havia viscut amb la seva família. Després, vam visitar la ciutat de Castres. I, com el dia anterior, vam sopar, ens van deixar una estona lliure i ens en vam anar a dormir.
Divendres 28 d’abril, vam sortir cap a Barcelona i vam visitar Narbona. Vam parar un altre cop a la Jonquera i vam arribar a Barcelona.
Aquest viatge ha estat molt entretingut i agradable. Hem visitat moltes ciutats i hem après moltíssim de la nostra fundadora.