Batxillerat

Com treballem?

El nostre enfocament metodològic es basa en l’aprenentatge teòric i en l’aplicació pràctica dels continguts assolits, així com en la consecució d’un alt grau d’autonomia de l’alumne. Els alumnes treballen amb llibres de text, Pissarres Digitals Interactives a les aules, una plataforma digital (Xtend), WI-FI, el seu ordinador personal o tauleta i integrem els “smartphones” utilitzant apps amb finalitats educatives. A les matèries de modalitat i optatives els alumnes es divideixen en grup reduïts que els permeten rebre un seguiment més individual per part del professorat.

Els alumnes reben una sòlida formació acadèmica i un seguiment i atenció personalitzats que els permetrà posteriorment desenvolupar-se de manera íntegra en la societat. Els nostres resultats a les PAU dels darrers anys superen la mitjana de Catalunya en la nota obtinguda a les PAU, la nota mitjana de l’expedient acadèmic i la nota mitjana d’accés als estudis universitaris. Les PAU reben un tractament específic a les tutories i les classes i els alumnes fan tots els tràmits de prematriculació i matriculació a l’escola amb el guiatge del tutor.

En els dos cursos de Batxillerat, els alumnes cursen les matèries que la llei indica per a cada modalitat i realitzen el treball de recerca. Tots els alumnes tenen un tutor/a que els guia i assessora durant el procés. Es treballen temes establert i lliures i utilitzen l’anglès i les TIC/TAC durant el treball. Es valora el seguiment de la feina, el treball final i l’exposició oral. En els darrers anys, treballs de recerca de la nostra escola han rebut premis i reconeixement com un premi guanyador i dos finalistes a la Mostra de Recerca jove de Barcelona, un Premi de la Societat de Química de Barcelona, un Premi Baldiri i Reixac a un treball d’Història i el 12è Premi de Recerca Camí Ral del Vallès Oriental.

Complementem les activitats escolars amb activitats dins i fora de l’escola que permeten als alumnes a aprendre de primera mà i posar en pràctica allò estudiat a les aules.

Des del curs 2017-2018 som centre visitant a l’IOC, de manera que els nostres alumnes, si ho sol·liciten, poden cursar algunes matèries no ofertes directament pel nostre centre.

Aquest mateix curs, hem començat un projecte eTwinning per promoure la col·laboració escolar a Europa utilitzant les tecnologies per a l’aprenentatge i el coneixement i la llengua anglesa. Hi participem en un projecte científic amb una escola francesa de Calais.

Atenció personalitzada

L’altre eix fonamental del nostre batxillerat és l’acompanyament que fem dels alumnes durant el temps que estan amb nosaltres. Els tutors disposen de 2 hores setmanals d’atenció exclusiva per als alumnes mitjançant les tutories individualitzades per tractar temes acadèmics i d’evolució personal de l’alumne/a per ajudar-lo a gestionar el seu pas pel batxillerat. Volem ajudar-los a ser persones competents amb valors, responsables, amb confiança, flexibles, dialogants i col·laboradores en un món cada cop més canviant.

Al llarg de l’etapa els alumnes reben una orientació acadèmica i  professional individualitzada i en grup. Els alumnes des de 1r reben l’orientació de la tutora i participen, ja a 2n, de xerrades i activitats encarades a conèixer millor el món de la Universitat, dels Cicles Formatius i del món laboral. L’objectiu és que tinguin la màxima informació possible per poder decidir amb garanties sobre el seu futur.

Valors

Tot i l’àmplia dedicació horària a les qüestions acadèmiques, donem un paper important a la Solidaritat. Cada any participem a la Marató de TV3, a la campanya “1 origami 1 Euro”, en les diferents activitats solidàries proposades des de l’escola i ajudem a la Fundació Banc d’Aliments en la classificació dels productes obtinguts en el Gran Recapte.

Si desitgeu més informació sobre el Batxillerat del nostre col·legi cliqueu aquí contacteu amb nosaltres i us atendre’m personalment.

Activitats

Sortides i activitats escolars

Al llarg del curs, els i les alumnes de la nostra escola fan tot un conjunt de sortides culturals i d’activitats dins i fora del Col·legi per tal de complementar tot allò après a l’aula.

Les sortides i activitats són variades i adaptades al currículum i a les edats dels alumnes. També es fan viatges d’estudis per afavorir la convivència entre els alumnes.

Si voleu consultar quines activitats es desenvoluparan durant aquest curs podeu consultar els següents vincles:


Sortides i activitats culturals 1r Batxillerat

Curs 2023-2024

Sortides i activitats culturals 2n Batxillerat

Curs 2023-2024

Professorat

Equip de mestres d'ESO - BATX

Horaris Entrevistes Tutors/es

Tutora 1r Batx
Mònica Briones Dimarts 16h
monica.briones@immaculadahorta.com

 

Tutora 2n Batx
Judit Artigas Dimarts 15h
judit.artigas@immaculadahorta.com

Privacy Preference Center