5è Al Parc del Laberint d'Horta
COM A REFUGI CLIMÀTIC

El refugi de la Dra. Shiva és una activitat que gira entorn als possibles refugis climàtics de les ciutats, com els parcs i les zones verdes. En l’activitat es treballa els concepte de canvi climàtic i l’adaptació de les persones i ciutats a les noves condicions. Davant de les altes temperatures, els participants hauran de buscar zones de confort tèrmic, en especial per a les persones vulnerables com poden ser els infants o les persones grans,
i els parcs i zones verdes es presenten com a candidates per ser refugis climàtics.
Mitjançant l’anàlisi amb els sentits i equips de mesura, l’alumnat aprèn què és un refugi climàtic i decidir si el parc del laberint, que el tenim al barri, pot esdevenir-ne un d’adient.
Escrit Realitzat per alumnes de cinquè:
Vam sortir de l’escola i vam anar caminant fins el Parc del Laberint; quan vam arribar vam seure a les taules de pícnic a esmorzar, els de 5èA una mica ràpid perquè començaven l’activitat i els de 5èB més tranquils.
Els de 5èB, després d’esmorzar vam anar al parc de sorra a jugar una bona estona mentre esperaven el seu torn per fer l’activitat. Vam jugar tots junts, sense baralles ni problemes a conquistar les bases de l’altre equip, amb els gronxadors, la rampa de fusta, els pneumàtics que giraven i la sorra.
Quan els companys de 5èA van acabar l’activitat vam fer canvi, ells a jugar al parc-sorral i nosaltres cap a dintre, ells ens deien que s’ho havien passat genial i ara ens tocava a nosaltres….quins nervis!!!
A l’entrar es van presentar les dues monitores: Martina i Paula.
Primer per parelles ens van donar unes cartes que representaven diferents tipus de persones ( adults amb un cotxet, persones amb cadira de rodes, persones sense dificultat física…) i havíem de valorar si el parc era adequat per tothom, vam arribar a la conclusió que no era còmode per tots.
Després vam fer 5 grups i a cada grup ens van donar una màquina per mesurar diferents valors: temperatura, humitat, qualitat de l’aire,so… Vam estar mesurant per diferents llocs del parc i després vam fer una posada en comú.
Més tard vam dinar, vam jugar una estoneta més i vam tornar cap a l’escola. Va ser un dia molt divertit!!!