Neus Català i les dones de Ravensbrück

Dins les activitats de visibilització del paper de la dona a la història que estem duent a terme en molts àmbits de l’escola, us oferim a continuació una activitat que l’alumnat d’Història del Món Contemporani de 1r de Batxillerat hem fet dins el tema de “La Segona Guerra Mundial”.

En aquesta activitat hem volgut sintetitzar el que hem après sobre com les dones van viure un dels majors horrors que ha vist la humanitat: els camps de concentració i extermini nazis. I, també, hem volgut aprofundir en la figura de la Neus Català i Pallejà (1915-2019), una dona que va lluitar contra el feixisme a la Guerra Civil espanyola, a la Segona Guerra Mundial i fins els seus últims dies i que va sobreviure al malson del camp de Ravensbrück.

Com a reflexió final volem destacar que ha estat un treball enriquidor que ens ha fet valorar el que tenim i ens ha fet reflexionar sobre la importància de lluitar contra el feixisme per assolir una societat més justa i igualitària. Ens ha agradat poder veure la història amb ulls de dona, un punt de vista massa sovint menystingut en la història. Finalment, hem volgut retre un petit però emotiu homenatge a la Neus Català, un exemple de lluita constant i determinació.

Cliqueu el següent vincle per accedir a l’activitat i poder veure-la:
https://www.emaze.com/@AOTZFQCZQ/les-dones-als-camps-de-concentraci