ESO

Com treballem?

El nostre enfocament metodològic es basa en l’aprenentatge teòric i en l’aplicació dels continguts assolits amb una àmplia presència de les noves tecnologies en la pràctica diària.

Els alumnes treballen amb llibres digitals (Santillana i Science Bits) i disposen de Pissarres Digitals Interactives a les aules, una plataforma digital (Xtend), WI-FI i el seu ordinador personal.

Els alumnes reben una sòlida formació acadèmica i un seguiment i atenció personalitzats que els permetrà posteriorment desenvolupar-se de manera íntegra en la societat.

Els alumnes cursen les matèries obligatòries per a cada curs, així com el Treball de síntesi (de 1r a 3r) i el projecte de recerca (4t) i complementen els seus estudis amb matèries optatives i complementàries. De 1r a 3r els alumnes trien matèries optatives per reforçar o ampliar coneixements de llengües, matemàtiques i emprenedoria. Cal destacar que els alumnes poden cursar francès com a segona llengua estrangera i Robòtica. A 4t les matèries optatives són Biologia i Geologia, Física i Química, Economia, Emprenedoria, TIC (Informàtica), Tecnologia, Llatí, Francès i Música amb la intenció que els/les alumnes puguin treballar aquelles matèries que podran desenvolupar a Batxillerat o en Cicles de Grau Mitjà en un futur.

Les matèries complementàries proposen treballar els valors humans i religiosos, reforçar aspectes del raonament matemàtic, millorar la pràctica oral d’anglès i iniciar-se en la pràctica científica al laboratori.

Com a escola AICLE, l’anglès té un paper clau. Volem que tots els/les alumnes, independentment de les seves capacitats d’aprenentatge i la seva procedència social, assoleixin el domini de tres llengües (català, castellà i anglès) que els permeti poder comunicar-se en el món actual. Els alumnes estudien amb llibres de Cambridge University Press i tenen l’oportunitat de presentar-se als exàmens KET i PET per aconseguir les titulacions corresponents. Es reforça la part oral amb una matèria complementària d’una hora setmanal. Els alumnes que ho desitgin poden cursar de 1r a 4t la matèria de Francès com a segona llengua estrangera.

Una de les prioritats de la nostra escola és l’aplicació de les noves tecnologies per a la millora dels processos d’aprenentatge dels alumnes. L’ús de les Tecnologies de l’aprenentatge i la comunicació (TAC) té com a finalitat educativa que els nostres alumnes aconsegueixin la Competència digital, és a dir la combinació de coneixements, habilitats i capacitats, en conjunció amb valors i actituds, per assolir objectius amb eficàcia i eficiència en contextos digitals i amb instruments digitals. A l’ESO, cada alumne/a disposa d’un ordinador portàtil propi per desenvolupar les tasques a l’aula, utilitza un Entorn Virtual d’Aprenentatge (XTEND) i llibres digitals (Editorial Santillana i  Science Bits). També  fan treballs col·laboratius a partir de les possibilitats que ofereix GOOGLE DRIVE i  utilitzen la suite ofimàtica de Microsoft Office. L’escola ofereix a tots els alumnes de secundària una llicència gratuïta d’Office 365. Els alumnes elaboren Blogs mitjançant eines com Blogger i treballen el raonament lògic computacional mitjançant l’ús de programes tipus Scratch i App Inventor i eines de robótica educativa com ara LEGO Mindstroms i Arduino.

Finalment, realitzem a tots els cursos d’ESO sortides i activitats escolars  dins i fora de l’escola que permeten als alumnes a aprendre de primera mà i posar en pràctica allò estudiat a les aules.

Atenció personalitzada

Un altre eix fonamental de l’ESO és l’acompanyament que fem dels alumnes durant el temps que estan amb nosaltres. Els tutors/es disposen d’una hora setmanal amb el grup-classe i una altra hora d’atenció als alumnes mitjançant les tutories individualitzades per tractar temes acadèmics i d’evolució personal de l’alumne/a per ajudar-lo a gestionar el seu pas per la secundària. Volem ajudar-los a ser persones competents amb valors, responsables, amb confiança, flexibles, capaços de dialogar i col·laborar en un món cada cop més canviant.

Els alumnes, segons la seva maduresa, reben una orientació acadèmica i  professional individualitzada i en grup amb l’objectiu que tinguin la màxima informació possible per poder decidir amb garanties sobre el seu futur.

Valors

Tot i l’àmplia dedicació horària a les qüestions acadèmiques, donem un paper important a la Solidaritat. Cada any participem a la Marató de TV3, a la campanya “1 origami 1 Euro”, en les diferents activitats solidàries proposades des de l’escola i ajudem a la Fundació Banc d’Aliments en la classificació dels productes obtinguts en el Gran Recapte.

L’escola també està desenvolupant a l’ESO un projecte d’Aprenentatge Servei, una proposta educativa de Servei Comunitari que combina processos d’aprenentatge i de servei a la comunitat en un sol projecte en el qual els alumnes es formen tot treballant sobre necessitats reals de l’entorn amb l’objectiu de millorar-lo.

Si voleu més informació de l’ESO podeu contactar amb nosaltres clicant aquí  i/o demaneu una entrevista personalitzada clicant aquí

Activitats

Sortides i activitats escolars

Al llarg del curs, els i les alumnes de la nostra escola fan tot un conjunt de sortides culturals i d’activitats dins i fora del Col·legi per tal de complementar tot allò après a l’aula.

Les sortides i activitats són variades i adaptades al currículum i a les edats dels alumnes. També es fa esquiada i viatges d’estudis per afavorir la convivència entre els alumnes.

Si voleu consultar quines activitats es desenvoluparan durant aquest curs podeu consultar els següents vincles:


Sortides i activitats culturals 1r ESO

Curs 2022-2023

Sortides i activitats culturals 2n ESO

Curs 2022-2023

Sortides i activitats culturals 3r ESO

Curs 2022-2023

Sortides i activitats culturals 4t ESO

Curs 2022-2023

Professorat

Equip de mestres d'ESO - BATX

Jordi Lardies

Pilar del Pino

Dolors Pons

Belén Bueno

José Miguel Camacho

Albert Antúnez

Xavier Queralt

Héctor Baz

Mònica Briones

Judit Artigas

Rebeca Gironès

Laia Miralles

Hèctor Glaría

Genaro de Gamboa

Inma García

Sílvia Puyuelo

Mª Jesús Dionisio

Albert Martín

Privacy Preference Center